All for Joomla All for Webmasters

Со цел да се продолжи векот на траење на котелот и нивно рационално искористување, заштеда на енергија, неопходно е да се врши чистење на котлите од водена и димна страна.Од водена страна се врши декарбонизација со хемиски средства, употребувајќи инхибитори кои ги заштитува металните површини. По отстранување на карбонатните наслаги се пристапува кон испирање, до неутрализација.Од димна страна чистењето се врши механички или комбинирано со алкални раствори по хемиски пат.

Зголемувањето на потрошувачка на гориво во зависност од дебелината на каменецот:

  • 1мм каменец - потрошувачката на гориво ја зголемува за 8%
  • 3мм каменец - потрошувачката на гориво ја зголемува за 15%
  • 6мм каменец - потрошувачката на гориво ја зголемува за 35%

 

hemisko1 hemisko2 hemisko3 hemisko4

 

 

Адреса

Дирекција:

ул. Божин Николов - Силни бр. 36

1000 Аеродром, Скопје, Македонија

Контакт инфо

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Телефон: +389 (02) 2439 081

Moбилен: +389 (070) 333 243;
                      +389 (075) 239 581